Torenbeklimming Sint-Katharinakerk

294 trappen. Maar de inspanning loont: een fenomenaal panorama ontvouwt zich in alle windstreken.

Praktische
informatie

De Sint-Katharinakerk is exact 104,70 meter hoog. De ommegang – het hoogste punt dat je kan beklimmen – bevindt zich op ongeveer 75 meter. Je moet hiervoor 294 trappen overwinnen op een duizelingwekkende wenteltrap, maar het is de inspanning meer dan de moeite waard. En neem onderweg gerust even pauze in de klokkenkamer waar je de recent gerestaureerde Hemony-beiaard kan bewonderen. Eens je boven bent, krijg je een adembenemend panorama voorgeschoteld. In alle windrichtingen verschijnt een indrukwekkende skyline. Bij de juiste weersomstandigheden zie je kerktorens uit de hele omgeving, de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal van Antwerpen, de koeltorens in Doel en hoogst uitzonderlijk kan je ook het Atomium waarnemen. Haast niet te geloven? Kom het zelf ontdekken…

Toch geen held op grote hoogten?
Geen probleem: de beiaardkamer werd door het Hoogstraatse productiehuis Studio 27 op een indrukwekkende manier tot leven gebracht. Door middel van de 360° technologie wandel je – virtueel – doorheen de beiaardkamer terwijl je met je beide voeten op de grond blijft. De 294 trappen doe je vanuit je ‘luie zetel’, van waar je ook de prachtig gerestaureerde beiaard ontdekt. Een plek die anders haar geheimen vaak voor zichzelf houdt.

Meerdere virtuele doorgangen nemen je mee van de ene ruimte naar de andere. De indruk dat je effectief zelf boven in de beiaardkamer staat, is levensecht. Je geeft je ogen de kost, duikt in de kleinste hoekjes van de kamer en je hoort de klokken luiden. Meer nog: je kan de klokken ‘zelf’ bespelen.
Doorheen de toer krijg je extra info via beeldmateriaal en infoschermen, er is een kleine zoektocht en een korte quiz. Ideaal om ook kinderen te boeien.

Combinaties
  1. Sint-Katharinakerk: 2 uur – € 60 per groep (25 personen) – meerdere groepen mogelijk
  2. Stedelijk Museum Hoogstraten: 2 uur – € 60 per groep (25 personen) – meerdere groepen mogelijk
  3. Wandeling Verborgen Geschiedenis: 2 uur – € 60 per groep (25 personen) – meerdere groepen mogelijk
  4. Begijnhof: 2 uur – € 60 per groep (25 personen) – meerdere groepen mogelijk