Zouterover Experience

Het gloednieuwe Zouterover Experience Center komt naar Wortel-Kolonie.
  • Reserveren: Zouterover | +32 (0)476 57 69 48
  • Duur & prijs: afhankelijk van gekozen formule
  • min. 10 – max. 30 personen

Praktische
informatie

Je kent hen vast wel: Nick & Kevin, de strafste grillmasters van Vlaanderen, zijn neergestreken in Hoogstraten. Vanaf de zomer van 2021 zetten ze met het ‘Zouterover Experience Center’ Wortel-Kolonie in vuur en vlam. En dat mag je letterlijk én figuurlijk nemen. Het Zoutererover Experience Center heeft van openfirecooking – of koken op open vuur, zeg maar – hun handelsmerk gemaakt en het laat zich het best omschrijven als een beleefcentrum. Nick en Kevin nemen jouw groep mee naar de keuken van weleer, waar ze hun filosofie ‘zerowaste’ omzetten in de praktijk. Ze focussen hierbij op de korte keten, ze brengen het eten van de boerderij rechtstreeks op jouw bord en ze halen hun ingrediënten recht uit de natuur of uit het bos. (Berkensap vers uit de boom getapt? Jawel, geen probleem!) Het woord ‘beleving’ is hier echt wel op z’n plaats.

Maar er is meer! Het project wordt aangevuld met een sociaal luik: de pluktuin wordt gerund in samenwerking met jongeren die nood hebben aan een time-out. Nick en Kevin, in een vorig leven respectievelijk opvoeder en leerkracht – geven ‘jongeren met een rugzakje’ graag de kans om mee te draaien en positieve ervaringen op te doen. De jongeren worden ingeschakeld in de pluktuin, in de keuken en in het bos, waar ze meewerken aan het proces van pit tot vrucht dat resulteert in het uiteindelijke afgewerkte product. Het Zouterover Experience Center is een warme omgeving. En dat komt niet alleen door het knetterende open vuur…

Op dit moment wordt alles in stelling gebracht om jouw groep te kunnen ontvangen voor een workshop of een interactief diner.

  • Interactief diner:  Volledig seizoensgebonden. In de toekomst uit eigen pluktuin geoogst en rechtstreeks op het vuur gegaard. Gasten nemen op eigen tempo deel aan het diner. Vragen stellen of mee over de schouders van chefs Nick en Kevin gluren is toegestaan.
  • Workshop: Zowel te boeken voor groepen als individueel. Van groenten onder de grond garen tot de meest doordachte toestellen. In overleg wordt alles op maat gemaakt van jouw groep.
  • Teambuilding: Van een leerrijke wandeling met gids tot een creatieve speelse namiddag. Afsluiter aan een kampvuur met een heerlijk diner.